Kleding aanschaffen via het internet, waar moet je rekening mee houden?

Sinds de komst van het internet bestellen we letterlijk alles via het internet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een nieuw videospel voor een spelcomputer, maar ook is het tegenwoordig mogelijk om een complete auto via het internet te bestellen. Wat de laatste jaren ook erg populair is, is het bestellen van kleding via het internet. Mocht je binnenkort ook kleding willen bestellen via het internet, dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je komt daar meer te weten in dit handige artikel.

 

Het retourneren is niet gratis

Wanneer je kleding via het internet gaat aanschaffen, dan kan het voorkomen dat je een kledingstuk besteld hebt dat toch niet in de smaak valt of net een maat te groot is. Erg vervelend, maar om je geld terug te krijgen is het nodig om de bestelling te retourneren. Het retourneren van een bestelling houdt in dat je de bestelling terug gaat sturen naar de webwinkel. Mocht je dit doen, dan moet je er rekening mee houden dat je zelf verantwoordelijk bent voor het betalen van de verzendkosten. 

 

Niet alles is van kwaliteit

Wanneer je een blouse heren via het internet wilt gaan bestellen, dan is het logisch dat je er automatisch vanuit gaat dat de blouse van uitstekende kwaliteit is. Dit is een van de grootste fouten die je kunt maken, want niet alle producten op het internet zijn ook van uitstekende kwaliteit. Om te achterhalen of een webwinkel betrouwbaar is en kledingstukken van kwaliteit verkoopt, is het verstandig om altijd de reviews van de webwinkel te lezen. Ook is het een mogelijkheid dat je alleen kleding aanschaft van een bekend merk. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een set Bjorn Borg boxers.

 

Het retourrecht kan soms vervallen

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen van producten op het internet, is dat je als consument in Nederland goed beschermd wordt. Zo heb je over het algemeen het recht om een bestelling binnen 14 dagen te retourneren naar de webwinkel. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het retourrecht soms kan komen te vervallen. Dit kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat je een kledingstuk hebt laten personaliseren. Ook kan het ermee te maken hebben dat je een gedragen ondergoed wilt retourneren. Het is dan ook erg logisch dat het retourrecht komt te vervallen.